Osho Mandala meditatie

 

 

 

 

 

 

 

De Osho Mandala meditatie

De Mandala Meditatie duurt een uur en bestaat uit 4 fasen van elk 15 minuten. Je hoort vanzelf aan de muziek wanneer de ene fase in de andere overgaat.
Dit is een krachtige catharsistechniek die een spiraal van energie op gang brengt, zodat je in je natuurlijke centrum terechtkomt.

Eerste fase:
Ren een kwartier lang op de plaats met je ogen open, begin langzaam en voer je snelheid geleidelijk op. Hef je knieƫn zo hoog mogelijk op. Als je diep en gelijkmatig ademt, brengt dit je energie van binnenuit in beweging. Vergeet het denken en vergeet je lichaam. Blijf doorgaan.

Tweede fase:
Ga heel ontspannen zitten met je ogen dicht en je mond open. Maak vanuit je middel cirkelvormige bewegingen als een rietstengel die door de wind heen en weer bewogen wordt. Voel hoe de wind je heen en weer beweegt, van achter naar voren en in het rond. Dat zal de opgewekte energie naar je navelchakra brengen.

Derde fase:
Ga op je rug liggen, open je ogen en laat ze met de klok mee bewegen, terwijl je je hoofd stil houdt. Draai ze in een zo groot mogelijke cirkel rond alsof je de secondewijzer van een grote klok volgt, zo snel mogelijk. Het is belangrijk dat je mond open blijft, je kaken ontspannen zijn en je ademhaling zacht en gelijkmatig blijft. Daardoor wordt je gebundelde energie naar het derde oog gestuurd.

Vierde fase:
Doe je ogen dicht en wees stil. Ga helemaal naar binnen en neem waar wat zich daar afspeelt. Laat het allemaal gebeuren.