Circle of Love

 

 

 

 

 

Circle of Love

van Milarepa

 
De Circle of Love meditatie (uit de wereld van Osho en ontwikkeld door Milarepa) is een hartmeditatie in tweetallen die de kracht van de verbeelding en de methode van het contrast gebruikt om onze innerlijke ruimte van onvoorwaardelijke liefde, overgave en stilte (meer) te openen. Ook heerlijk om deze meditatie met je partner te doen. Een prachtige meditatie in de kersttijd.

De meditatie heeft vier fases en duurt 45 minuten.

Zorg dat je zo dicht mogelijk tegenover elkaar zit, echter zonder elkaar aan te raken.

De eerste fase – 10 minuten
Sluit je ogen. Vouw je handen in de Namasté-positie en breng ze in deze positie voor je hart. Begin dan in te ademen door je neus en laat de adem los via je mond. Zorg ervoor dat je kaak ontspannen is terwijl je op deze manier met aandacht blijft ademen zonder inspanning te leveren.
Stel je voor dat tussen jouw handen de hartruimte zich bevindt, en ervaar het gesloten en donker. Visualiseer je hart als een ongeopende bloemknop. Laat jezelf meenemen in het ritme van de ademhaling en kom met elke ademhaling dieper in het hart die in deze fase nog donker is en nog niet tot expressie komt.

De tweede fase – 10 minuten
De muziek verandert. Stop met de aandacht op de ademhaling te houden en sta toe dat het terugkeert naar zijn originele status. Begin dan langzaam – neem er alle tijd voor – met je handen en armen te openen. Stel je voor dat je de bloembladen van een bloem opent. Hoe langzamer je dit doet, hoe beter. Het kan zijn dat je bemerkt dat het lichaam begint te wiegen. Die bewegingen kun je toestaan. Zet niet zelf een beweging in, maar volg slechts dat wat van nature ontstaat, totdat de ‘bloem en zijn bloemblaadjes’ volledig zijn geopend.

De derde fase – 10 minuten
Voor de eerste helft draai je je linker handpalm naar boven en de rechter handpalm naar beneden. Reik uit naar voren en plaats je handpalmen vanuit deze positie op de handpalmen van de ander. Jouw energie zal op een natuurlijke manier een connectie maken met je partner, zonder dat je probeert het te laten gebeuren en zonder er over te denken. Het belangrijkste in deze stap is om in een staat van niet-doen te zijn, voor zowel jij als je partner. Hoe meer je dit kan toestaan, des te dieper zal de meditatie zijn.

De muziek zal zachter worden en na een korte stilte zal hij weer beginnen. Open langzaam je ogen. Blijf verbonden met de handen van je partner. Kijk elkaar zacht in de ogen. Kijk in de ogen van je partner alsof je door een raam in een huis kijkt naar een uitgestrekt landschap in de verte. Het is belangrijk om het gebied rondom de ogen ontspannen te houden. Wees je bewust van eventuele spanningen en laat ze oplossen door de energie van de connectie. Ga door met elkaar te ontspannen in deze ruimte van niet-doen.

 De vierde fase – 15 minuten
Breng je handen rustig terug naar jezelf. Ga op je rug liggen met je ogen dicht en ontspan in de stilte. Je zult drie keer het geluid van een tibetaanse tingsha horen aan het eind van de meditatie.